Füvesítés és Hidrovetés

Ugye Ön is szeretne szép zöld gyepfelületet?

Nézzük hát a lehetőségeket:

  1. Füvesítés szárazvetéssel
  2. Hidrovetés
  3. Gyepszőnyeg terítés

Füvesítés szárazvetéssel

A gyeptelepítés leggyakoribb és legolcsóbb technikája a szárazvetés. Első lépés az igényeknek és elvárt tulajdonságoknak leginkább megfelelő fűmagkeverék kiválasztása.A  megfelelően előkészített magágyba történik a fűmag vetése. A vetést követően folyamatosan nedvesen kell tartani a talajt. Különösen fontos az öntözés a fűmag csírázásáig, illetve a kezdeti növekedés idején.

Ajánlatkérés

 

Hidrovetés

A hidrovetés egy speciális Amerikából származó, hazánkban is egyre népszerűbb füvesítési módszer. Érdekessége, hogy az igényeknek megfelelően kiválasztott fűmagkeveréket egy tartályban összekeverjük vízzel és egyéb szükséges adalékanyagokkal, a keveréket pedig permetezéssel juttatjuk ki a füvesítendő felületre.

Előnyei a szárazvetéssel szemben:

  • Gyorsabb csírázás, kelés
  • Az adalékanyagoknak köszönhetően nagyobb lejtésű területeken (rézsű, domboldal) is biztonságos a füvesítés, nem mosódik le a kijuttatott fűmag.

Adalékanyagok:

  • Mulcs: környezetbarát anyag, amely lebomlása során tápanyagot juttat a talajba. Megvédi a fűmagot a kiszáradástól, illetve lejtős területen megakadályozza a lemosódást.
  • Színező anyag: kipermetezést követően zöld felületet eredményez, jól látható a keverék kijuttatása
  • Műtrágya: a starter trágya tápanyag tartalma elősegíti a fű gyökeresedését és fejlődését
  • Vízmegkötő gél: segíti a víz megtartását, megakadályozza a fűmag kiszáradását.
  • Víz: amelyet a Megrendelőnek kell a helyszínen biztosítania.
Füvesítés hidrovetéssel
Füvesítés hidrovetéssel

A hidrovetés folyamata: a fűmagkeveréket összekeverjük a fenti adalékanyagokkal és vízzel, majd egyenletesen a felületre permetezzük. A vetés a színezőanyagnak köszönhetően azonnal nyomon követhető és látványos.

Ajánlatkérés

 

Gyepszőnyeg terítés

Ha valaki azonnal szeretne használatba vehető zöld gyepfelületet, akkor a részére a gyepszőnyeg terítést ajánljuk.

A megfelelően előkészített (a korábbi gyeptől és gyomoktól teljesen megtisztított területen a talajt apró morzsás minőségűre kell előkészíteni.

Javasolt a nem-kívánt látogatókkal szembeni megelőzés: a vakondháló fektetés. Sok bosszúságtól kímélheti meg az embert a későbbiekben. Figyeljünk azonban arra oda, nehogy véletlenül dryvit vagy egyéb építőipari hálót terítsenek le, mert a vakond azokat könnyedén átrágja.

Füvesítés gepszőnyeg terítéssel
Füvesítés gepszőnyeg terítéssel

A gyepfelület gyökeresedése és megfelelő fejlődése érdekében indítótrágyát kell kijuttatni. A gyökeresedést segíti a talaj szerkezetének javítása kvarchomokkal.Az egyenletesre elsimított és hengerelt talajfelszínre kezdődhet a gyepszőnyeg terítés. A gyepszőnyeget szoros kötésben, hézagmentesen kell leteríteni. A leterített felületet áthengerezve jó alapos öntözés szükséges.

Ajánlatkérés